fotboll fotboll fotboll

tja! min helg har bestått av fotboll som ni kanske kunde lista ut med tanke på min passande rubrik.

Fredag skola och innomhus fotbollscup blev 5 matcher den kvällen, vi vann 1 och fölorade dom andra med typ 1 mål eller nåt så de var gode så jämmt.

Lördag länslagssamling kl 9-14 mycket fotboll den dagen med, sen på kvällen så softade jag bara för jag var tröttt! ;) jag såg även robinson, och hasse vann, yees! jag tyckte han, mats eller mikko skulle vinna för jag tyckte dom var väldigt värdiga vinnare, de är ju förstoss olika vad man ttycker är en värdig vinnare men sådär tyckte jag ;D

 igår sommnade jag vid 12 och idag så vaknade jag halv 1, de är mitt rekord, har aldrig sovit längre än till drygt 12, men jag var trött så de var skönt å sova ut, behövligt så att säga! ;D

nu ska jag äta frukost, ha en braa dag! ;D


robinson

Tja! har inte skrivit nåt sen i måndags men i vekcan så har jag tränat, tränat pluggat, gjort läxor, bakat och lite allt möjligt.

idag på skolan så gjorde vi nåt frivilligt matteprov, ett såntdär klurigt prov, de var gode svårt men jag hoppas jag ha rätt på någon iallafall men dehär provet betyder ingenting eftersom de var frivilligt så jag gjorde de bara för skojjs skull.

kvällen kommer bestå av robinson och en tidig kväll, känner oxå för att baka nåt, men jag vet inte vad... så vi får se hur de blir med den saken ;)

ha en trevlig kväll!

/a


plugg

tjohoo!! idag har de inte hänt mycket, vari i skolan, fått tillbaka mitt engelskaglosförhör 42/42, haft hembakat/hemkunskap där jag och olli gjorde tigerbrownie och morotskaka :)) alltid lika kul!

har plugg att gööra.. franskaglosor, svenska prov, engelskaläxa + matteläxan som vi får imorgon, jjaja de är lika bra att ta tag i de hela, vilket jag tänker göra lite smått nu, tror jag ska gå igenom glosserna, läsa igenom svenskan och kanske göra engelska(?) det återstår att se.






let's dance!

tjenare!! :D just nu så sitter jag och ser let's dance, willy är bara för härlig! eller hur?

dagen har bestått av skolan där vi hade so prov där vi skulle diskutera om "den amerikanska revolutionen" jag diskuterade med emma och julia och de gick jättebra för alla tre :)) vi hade även engelskaglosor, jag tog 42 stycken och förhöret gick riktigt bra!

Vi hade även skridskor denna dag, vi hade våran sista för den här terminen så vi fick bara ha 2 skridskorlektioner, normalt sett skulle jag tycka att de var bra, men nu har jag börjat tycka att skridskor är riktigt kul! så de var synd att vi inte fick ha nå mer skridskor än två lektioner.

ikväll har jag bara tagit de lungt, ätit god middag som bestod av älgfile, klyftpotatis,beasås, sallad, balsamico sås och julmust! väldigt gott :) sen har jag gjort en päronpaj med after eight och smuldeg. Till den serverades det leilas rårörda vaniljsås.


RECEPTET

6-7 st stora päron

16 st after eight

100 g mörk choklad


SMULDEG

150 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk socker

såhär gör du:


Skala och koka päronen mjuka i en sockerlag.
Dela dem i bitar och strö ut dem i en pajform.
Skär after eight i mindre bitar och
fördela dem jämt över päronen
Blanda samman allt till smuldegen.
Hackachokladen till mindre bitar. Lägg på hälften
av smuldegen och chokladen på päronen och
grädda i ugnen 10 minuter. Ta ut pajen och
lägg på resterande smuldeg och choklad och
grädda ytterligare 10 -15 minuter. Servera
den ljummen med en klick grädde eller vaniljsås.

detta recept har vi fått av Gunilla

vaniljsåsen 4 potioner

3 äggulor
en vaniljstång
1-2 msk vaniljsocker
½ dl socker
3 dl grädde

såhär gör du:

snitta vaniljstången, skrapa ut fröna och lägg dom i en bunke, lägg till socker, vaniljsocker, äggulorna och vispa det till ett vitt skumm. Vispa grädde lätt och rör ner det i äggblandningen, Servera!

detta receptet är taget från leila.








sjunde himlen

Tjenare! jag har inte mycket för mig just nu, väntar tills jag ska få se sjunde himlen/7th heaven.

idag hade vi kortdag och slutade halv 1, jätteskönt!! tisdag är våran jobbigaste dag så de va jättskönt att ha kortdag just idag!
:D

ska äta middag om ett tag då blir de palt, mumms!
längtar redan eftersom hungern börjar komma till min mage, så de ska bli gottttt!! :D

nu ska jag fortsätta göra ingenting, kanske slå på en film eller något. Det återstår att se.

jaja, de var allt för mig denna gång vi får se när nästa gång blir :)

ha de bäst! ♥







17/1-10

ojojoj, jag har inte fått mycket skrivet i min lilla blogg, men nu så! :)

igår så var jag ute och gick med frida och anna en bit, sen tog jag och frida en sväng med et:n ivar och hennes polaris till farmor och farfar och stannade där och såg på skidor och fikade, jättetrevligt och gott fika var de :D

sen for jag hem och sen kom frida på kvällen och vi såg robinson, åt fruktsallad, spelade spel och sånt, sen sov hon hos mig och idag på morgonen for jag på träning, den var jätterolig idag :) sen kom jag hem och då åt jag och frida frukost och nu har hon precis farit hem.

missa inte i en annan del av köping ikväll kl 20.30 på 4:an!



Grattis på din födelsedag farmor! ♥


14/1-10

tjenare, jag har inte skrivit på ett tag men nu kommer de en uppdatering x)

såhär kortfattar jag min vecka: sprungit en mil, fotbollsträning, spinning, styrketräning,  matteläxa, skolstart och massa mer. Fotbollsträningarna har börjat komma igång på riktigt och de är riktigt härligt!

nu ska jag se på tv, hejjs!

promenad

tjenare ;p i fredags så gjorde jag rulltårtan sen inte mycket. Igår hade jag träning, jätteskönt att träningarna börjar komma igång på riktigt. Vi övade passningar och spelade vi spelade tre lag och de laget som vilade körde fys på sidan om vilket känns idag. Sen på kvällen gjorde jag inte mycket.

idag har jag bara sett lite på tv och varit ute och gått :) de var jättehärligt väder ute så de var jätteskönt att promenera.


nu är de finalen i tour de ski för herrar så de ska jag se, hejjs!

nutella och banan rulltårta :)

tjenare :) idag har jag bakat nutella och bananrulltårta. Eftersom jag har fått höra att jag ska lägga in recept på de jag har bakat så ska jag självklart göra de!

NUTELLA OCH BANAN RULLTÅRTA

receptet på rulltårtan
3 st ekologiska ägg/vanliga ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
2 msk kakao

fyllningen
ca en nutellaburk
2 st bananer

gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.


3.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.


4.
 Grädda i cirka 3-5 minuter, men håll ett öga på den hela tiden för de går väldigt fort. Kolla med en provsticka.


5
. Sockra ett bakplåtspapper och vänd kakan upp och ner på de sockrade bakplåtspappret. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.


6.
Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.


7.
Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.


8.
Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.

de var så jag gjorde den men leila använde mandelspån och sånt och hennes recept hittar du här


/a


hanna och emma

idag vid 2 for jag till hanna su och var där med emma och hon :) vi bakade gula kakan, den blev lite misslyckad men god ändå! haha, sen har vi gjort lite allt möjligt. Kollat på hannas nya dator, sett på mean girls, ätit och gjort lite allt möjlig. Jättetrevlig dag! :D


KALLT

Hej, idag är de jättekallt, -30 typ!! de är kallt må jag säga.

idag vaknade jag vid kvart över 11, sen har jag sett sjunde himlen och ätit frunch. Idag ska jag nog vara med hanna och emma :) det blir nog trevligt!



ha en bra dag!


glögg och saffransbullar! :)


.

tjenare! igår var de ju som sagt trettondagsafton och vi åt middag hos mina kusiner. Där åt vi jättegod mat, spelade tv spel och såg hockey, jag stannade även där under natten. Vi steg upp vid 1 sen har vi bara legat och sett på hockey, jag kom precis hem därifrån och snart ska vi äta middag, kött och ris med sötsursås, de är gott må jag säga.

ikväll vet jag inte vad jag ska göra, vi får se vad kvällen bjuder på. Men jag vet iallafall att jag ska dricka glögg och äta saffransbullar!!



trettondagsafton

tjenare, igår skrev jag inte nåt men jag for till stan med min familj på förmiddagen, jag böt en tröja till en mindre skolek, köpte en lila långärmad tröja och ett par skor, skorna var over-nee stövlar men jag vet inte om jag ska byta dom eller om jag ska ha kvar dom, de återstår att se.  Sen på kvällen for vi och gratta carro :)

idag så har jag bara suttit vid tv:n men sen for vi och fira frida :)

ha en trevlig trettondagsafton!

PROMENAD

Hej! igår så var jag med hanna och olli hos olli, vi gjorde lite allt möjligt och hade jättetrevligt! :)

jag missade robinson igår så självklart så ställde jag klockan på halv 12 och steg upp enkomt för att se robinson!
annika åkte ut ännu en gång men hon kan fortfarande vinna robinson för att hon kom till ett eget lag. Lite konstigt men okej!

idag har jag och mamma varit ut och gått, mellan 5-6 km blev de nog, jätteskönt!


the ron clark story / the triumph

nu har jag ju som sagt sett filmen klart, jag tyckte att den var jättebra och hade ett bra budskap. jag rekomenderar den helt klart och jag tycker att alla ska se den! :)

jag ger den ♥♥♥♥½ av 5 hjärtan!




de är samma film men den har olika namn, så ni vet :)

andra januari 2010

tjenare, idag har jag inte gjort mycket, vaknade vid kvart över 12 då tog jag täcket till soffan och såg leilas jul och bak som jag fick på dvd i julklapp :) sen åt jag och nu ser jag, mamma och pappa en film på 5:an som heter the triumph. Den handlar om en utbildad lärare som får en jättestökig klass och ska göra så att den klassen får godkännt, den är jättebra och huvudpersonen i filmen är han som spelar chandler bing i serien "vänner"

nu ska jag fortsätta se filmen, ni får innom kort reda på om jag rekomenderar den och hur många ♥ den får.

så håll utkik!


första januari 2010

idag kom jag hem från lisa vid 4 tiden, sen har jag bara ätit rester från igår och efterrätten från igår, gottvare! :D

resten av kvällen har jag spenderat framför datorn och tv:n och de tänkter jag fortsätta med!

snart blir de
på spåret!



mitt nyår!

tjoho, kvällen igår tillbringades hos lisa med hon, emily, emma, linda, nina, olli och julia :) kvällen var helt perfekt och vi hade jättetrevigt! vi sjöng singstar, åt chips, åt godis, drack dricka osv.. men de är ju bara nyår en gång per år så då måste man passa på! :D haha, vi skålade även kl 12 med bubbliz och pommak. Vi somnade där vid 6 tiden och vaknade vid 11 sen åt vi frukost och såg forest gump, som sagt riktig rolig kväll!

/a

2011

jävlat nu så är de ett nytt år, 12 slaget javisst :)

så gott nytt år!

(nä it var hejn ett tidsinställt inlägg it)

2011 here I come!


RSS 2.0