kardemummaskorpor
såhär gjorde jag dom:
1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
1 st vaniljstång/ 1-2 tsk vaniljsocker
2 st ekologiska ägg / vanliga ägg
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
6. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
8. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
9. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra
jag ändrade receptet lite, det skulle vara mandel och sånt i så jag skippade det. Men de fullständiga receptet hittar du här
Du är duktig du!!!Lät jättegott,Tänk att få doppa de i sommarsaft!!
jodu, det hade varit jättegott :D
Gott:)